20 December 2011

Fakta Sebenar Lelaki

Lelaki merupakan 
  • 99.9% lelaki amat pandai masak kari tapi maggi kari je la.
  • Lelaki kadang-kadang memang suka memasak tapi amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk
  • Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah. Bukan main bising lagi
  • Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju pastu sambil hisap rokok pulak
  • Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin
  • Jika seorang lelaki yang rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat so cepat sikit masak
  • Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah-sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri
  • Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki tetapi peng’komplen’ nombor satu jika makanan itu di masak oleh wanita
Antara sebab-sebab lelaki memasak:
  • Malas nak pergi kedai
  • Hampir-hampir pokai
  • Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired
  • Mental theraphy
  • Konon-konon nak practice nanti boleh amik hati pasangan
  • Buang tabiat
  • Walaupun begitu, chef-chef terkemuka dunia masih terdiri daripada kaum lelaki

pinky note : beruntungnya dapat lelaki yang pandai masak..(berangan je la yana..hahaha). psttt!!!!.. bersyukurlah dengan apa yang kita. Tak semua benda kita akan dapat. Belajarlah menghargai diri. Nobody is perfect. 

Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

12 suka ayam goreng:

IzyanKaher said...

okay setuju part masak !!
my daddy contoh terdekat =D
his maggi curry, my mother pon tk boleh lawan.. tapi tu je food yang beliau expert in cooking ;)

syuha zulkifli said...

Kannn, lelaki jarang masak, tapi kalau sekali masak kalah orang lain :)

Cik Oda Gelang said...

hahaha lawak..tp mmg betui pun. Ape2 pun, abah cik oda pandai masak..hampir hari2 dia masak utk family...beruntung emak cik oda...cik oda lagi beruntung..sampai gemuk abah cik oda bagi makan sedap2..kekeke

Scha_Nana :) said...

Untung laa kalau dapat laki yg pandai masak . Nanti kita boleh lew goyang kaki saja . <--- Syaza lettuw :)

El Yana said...

@IzyanKaher org laki memang expert sngt bab tu..haha..

El Yana said...

@syuha zulkifli memang kalah orang lain. kebanyakkan chef kat kedai makan semua lelaki

El Yana said...

@Cik Oda Gelang beruntungnya mak dia. anak dia pun beruntung gak..haha. makin comel..hehe

El Yana said...

@Scha_Nana :) btoi. nak cari laki yg pandai masak la..haha..nati kita duk umah goyang kaki je

Miss Niena said...

haha.. sy selalu jugak lah suruh abah sy masak, nasi goreng esp.. sebab nasi goreng dia best.. tp nti sy jugak yg kne prepare bhn msk!

El Yana said...

@Miss Niena wah!!!! bestnya..nk jgk

~Nana BamBam~ said...

dah sifat azali mereka sebegitukkk...haha

El Yana said...

@~Nana BamBam~ haha..tapi org pompuan pun pandai msk gak

>
 
copyright by > Cikelyana