04 March 2014

D.I.Y Kasut Nikah

Assalamualaikum !

Susah betul tau nak cari kasut yang warna putih untuk kasut nikah. Memang dah cari merata dan banyak tak berkenan dengan design. Last-last jumpa yang brand esarli terus grab tanpa fikir panjang. Mula-mula memang tak berkenan dengan design dia, Kita suka jenis yang ada reben yang comel. Harga kasut ni RM 25. Mrah okeh. 

kasut asal yang yana beli

Yana buang dia pun reben yang tak berapa nak comel tu dan yana gantikan dengan reben baru. Sebenarnya yana beli dekat orang yang jual penyepit rambut. RM2 je satu so beli dua dapat la RM4. Pastu tampal dekat gam cap gajah. 

selepas di make over

Disebelah tepi lak memang tak nak bagi kosong. Yang buat riben dan lekat dekat sebelah tepi. Lepas tu cadang nak letak manik tapi tak jumpa pulak kedai manik yang jual manik comel. Last sekali biar je cam tu.

haruslah mempunyai reben . ekeke

ok dah siap

Boleh jimat kalau diy sendiri. hehehe. Kita tak suka la kasut dekat butik tu sebab pattern dah lama dan lepas tu kaki kita tak ada saiz untuk kaki yang comel macam yana ni. miahaha

Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

2 suka ayam goreng:

huny madu said...

Eeee pandainya! Cantik tau, kreatif awk :)

El Yana said...

Xda la kreatif mana pun

>
 
copyright by > Cikelyana