02 May 2013

Tutorial | Letak mini mp3 dalam blog |



Hye ! . Dah lama tak update tuto . Jom letak mini mp3 dalam blog memandangkan guna youtube punya dah tak lawa nak letak dalam blog . Letak mini mp3 macam ni lagi comel kan. Kalau tak nak dengar music boleh je tekan pause


1) Buka Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML Javascript

2) Copy kod di bawah 
<center><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="200" height="20"><param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="FlashVars" value="mp3=http://media.irondj.net/mix/file/13398/Beast_On_Rainy_Days_Piano.mp3&amp;autoplay=1&amp;bgcolor=
ffffff&amp;loadingcolor=ff5d5d&amp;buttoncolor=ff8c8c&amp;slidercolor=ff8c8c" /></object></center>

3) Kod merah adalah kod lagu . Korang boleh pergi dekat beemp3. Search je lagu yang korang nak . Kalau dia minta jawab soalan tu jawab je la. Lepas tu copy je kod lagu tu 


4) Kod merah adalah warna bagi mini player mp3 tu . Pandai-pandai la godek kod warna erk .

5) Preview dan Save. 
Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

2 suka ayam goreng:

m!ss a!nuL said...

hi.. tenkiu tenkiu tenkiu for dis tutorial.. best2.. kite dh buleh letak lagu kt blog :) gracias gracias! :)

afiqah natasha said...

knp tkde dngr lagu pun? :'(

>
 
copyright by > Cikelyana