28 April 2013

Hari-hari di prasekolah

Assalamualaikum !

Dah lama tahap dewa dah ni xupdate blog. Bila broadbnd dh smpai limit mmg xleh nk buka langsung. Kalau buka pn mmg mcm siput la. Ditambah lg dgn line kat Pahang ni macam chipsmore. Hari ni ada esok tak da . gggrrr.

Sekarang dah masuk sebulan dah yana mengajar aliran perdana. Okeh! Kembali kepada teacher yana. No more cikgu yana. Dulu masa kena ganti guru prasekolah sangat seronok. Tak payah nk pergi sana sini. Duduk je kat kelas prasekolah. Cukup masa boleh makan. Cukup masa boleh balik. Tapi penat gak kalau nak jaga diorang. Bayangkan dari pukul 8 hingga 12 tengahari kena ada bersama ngan diorang. Penat tau nak jaga keletah diorang. Kalau kena yang nakal adoi sakit kepala dibuatnya.

kalu panjat memanjat gini susah jugak cikgunya

Tapi mengajar diorang ni tak da la stress sangat macam aliran perdana. Kita ajar dia membaca, menulis abc, menyanyi dan jadi ustazah pun. Hehehe. Tetiba je tukar status erk. Lepas tu ajar budak gosok gigi, cuci tangan dan yang paling penting cikgu boleh makan free je. Kalau rasa dah jemu pergi je makan kat kantin. Tapi kitorang punya ppm memang masak sedap sangat la. Especially mee sup dia memang mabeles ar.

Bebudak pra ni walaupun umur dah 5,6 tahun tapi still cakap pelat. Memula tu yana memang tak faham. Dah 2,3 pastu baru faham balik. Bayangkan nak kencing kat tandas budak tu cakap "tekgu nak tenting". Bila dengar je terus nak gelak. Nasib baik budaknya comel.

gangguan mental di prasekolah . ada je lori yang lalu lalang duk buat keje kat belakang sekolah

Sekarang dah masuk aliran perdana still rindu dekat diorang lagi. Lepas ni boleh tukar option lain pulak la. hehe. banyakcantekmukakoyana

Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

3 suka ayam goreng:

Nadiah Ashikin said...

Wahhh.... layan budak2 pra sekolah best apa sbb x byk songeh.. mehmehmeh

balkis said...

@Nadiah Ashikinboley kew jg budak niy????

El Yana said...

@Nadiah Ashikin ish tak jugak . kadang-kadang diorang ni lagi banyak songeh

>
 
copyright by > Cikelyana