09 October 2012

Pameran Apresiasi Seni

Assalamualaikum !

Fuhh! Lama tak update belog. Ini merupakan penyakit yang biasa bagi yana sekarang. Maklum la sudah berkerjaya. hahaha..sila gelak kuat-kuat yer yana. Bukan zaman jadi student tiap-tiap hari boleh update belog. Minggu ni busy dengan kursus KSSR. Bosan gila la kursus plus dengan kurang faham. Tengok tv lagi best la. hehehe

Masa kursus hari ini kitorang kena pergi melawat pameran seni di IPG Kampus Tengku Ampuan Afzan a.k.a   IPGKTAA. Best gak la pameran ni sebab boleh tengok karya-karya diorang ni. Pameran ni berlangsung selama 3 hari bermula 9-11 Oktober 2012. Tema bagi pameran ni adalah "radar 360". 

Tema pameran 

Antara karya-karya hebat yang di pamerkan adalah catan, cetakan, karya digital, arca dan macam-macam lagi. Semua karya ni dihasilkan sendiri oleh student dan pensyarah  IPG. 

 karya digital yang menggunakan adobe photoshop dan adobe illustrator

 catan cat air

 gambar pokok ni guna paku picit je tau

 karya digital

 karya digital

 lukisan yang menggunakan pelbagai media

 karya yang menggunakan pensil sahaja okeh! 


Artis jemputan yang dijemput adalah Ucle Uneh. Dia pun ada rancangan sendiri dekat TV2 setiap hari jumaat jam 9 pagi kot. Yana sendiri pun tak pernah dengar tapi dia ni femes sebab pandai mengguna pensel warna dalam menghasilkan karya. Dengar kata pensil warna LUNA taja dia tau. Gila hebat. Ko ada?...hahaha

 yang kat depan tu la Uncle Uneh 

 Arca haiwan.

Arca ni comel sangat la. Cuba teka ape?

Kalau korang yang berada dekat area Kuala Lipis ni so kalau rasa free boleh la pergi tengok pameran ni. Tak rugi pun kalau korang pergi. Tak kena bayar pun kalau nak masuk kat IPG ni..huh!

Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

6 suka ayam goreng:

Remy hazza said...

cantik2 dan kreatif semuanya..... kalau dekat mau jugak remy pi jenguk!!!!

anis scha said...

wah. gambar pokok yang guna paku picit tu cantik! kreatif sgt. yang catur tu smart!

Megat Emy said...

smart la hasil seni ni.

El Yana said...

@Remy hazza alah. dekat je pameran ni..bukan jauh mana pun

El Yana said...

@anis scha yana pun berkenan tengok yang tu...memang kreatif la org dia kan. boleh lak terfikir nak buat camtu

El Yana said...

@Megat Emy hasil seni memang cantek

>
 
copyright by > Cikelyana