22 September 2012

School Raya 2012


Assalamualaikum !

Lama tak update belog kita. Yana sangat sibuk la sekarang. Even student dah habis exam UPSR pun still busy lagi dengan kerja yang ntah pape. Sape cakap jadi cikgu ni rilek. Meh nak ketuk kepala sikit. Penat la. Kadang-kadang memang terfikir nak resigned jadi cikgu ni. huhu..cakap je tapi buatnya idak...hehehe

Baru-baru ni sekolah yana ada buat jamuan raya. Memula bos cakap tak nak buat jamuan raya sebab dah lambat sangat. Pastu sibuk dengan budak UPSR lagi. Last minute dapat tau jadi buat jamuan memang kalut la. 

Menu-menu yang di masak oleh warga sekolah kita 

Menu utama adalah ayam bakar dan jagung bakar. Jagung yang kitorang guna ni bukan sembarangan tau. Datang jauh dari Cameron Highlands. 

Banyak kot jagung nak bakar

Ayam bakar cicah sos memang marvellous!

Jamuan ni kitorang buat secara 'pot luck'. So, setiap orang ena bawa hidangan masing-masing tau. Sebenarnya ini yang yana malas ni sebab yana memang tak reti bab-bab macam ni. Paling yana tau yana buat puding triffle. 

Puding Triffle kita buat sendiri okeh!

Makan punya la makan banyak-banyak sampai perot pun buncit. Yana orang yang paling awal langkah kanan keluar dari kantin. Last-last pergi tangkap-tangkap gambar dengan student. 

Bling ! bling !

Boleh jadi model sekolah ni

Student yang paling kita sayang 

Raya dah habis tapi masih nak citer pasal raya kan, Kuno tol la yana ni kan...huhuhuhu...
Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

2 suka ayam goreng:

anis scha said...

huhu. teringat pula zaman sekolah rendah dulu :')

Remy hazza said...

cikgu ngan anak murid dah sama jer remy tgk....... he3
tak perasan yg mana satu......

tapi triffle strawberry tu mengugat iman... nampak sedap !

>
 
copyright by > Cikelyana