03 July 2012

Photoshop macam Instagram

Assalamualaikum !

Rajin bebonar nak update belog kita hari ini. Pada hal keje banyak tapi duk menghabiskan masa tengok belog orang. Mesti korang pernah tengok kan gambar-gambar sesetengah blogger ambil cantek gila kan. 

Kalau setakat pakai kamera cap ayam macam yana ni jangan harap la nak dapat gambar cantek macam photograper femes amos. huh!. Seriously sekarang ni yana banyak belajar pasal editing gambar dan kamera. Tengah gigih duk kumpul duit sebab nak beli kamera DLSR. Cess !!! budak sekolah sekarang pun gantung DLSR tau. Yana sorang je yang ketinggalan zaman dahulu kala. 

Tengah duk search dengan encik google dan yana terjumpa pasal tuto ni. Wah! gambar boleh jadi cantek macam photographer yang profesional tau. Hanya guna adobe photoshop je tau. 





See betapa cantik kan gambar yang diedit macam ni. Tak payah jadi photographer femes pu tak ape. Setakat kamera handpone cap ayam macam yana ni pun boleh edit gambar macam instagram. ngeeee!

Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

4 suka ayam goreng:

♥ HanaHyun ♥ said...

wah..bestnye..tau x nk dwload adobe photoshope kt mne?

Remy hazza said...

edit sendiri pun kadang2 cantik dipandang.... yg penting kreatif.......

Aien Alien said...

asal kreatif yang biasa-biasa pun jadi cantik. hehe.

Iqlima Azmi said...

cantiknya, share boleh tutorial tu? :)

>
 
copyright by > Cikelyana