13 July 2012

Hari sukan macam pesta

Assalamualaikum !

Seminggu tak hapdate belog kita ni. Banyak sangat aktiviti sampaikan nak tengok facebook pun tak sempat nak buka. Well sememangnya yana busy dengan hari sukan sekolah pastu jadi coach untuk senamrobik 1 Murid 1 Sukan yang diadakan serentak di seluruh Malaysia pada 10 Julai 2012.

lari dalam guni

larian budak-budak bola...hahaha

Semasa berlangsungnya hari sukan hari tu memang penat gila lar. Pukul 3 pagi tak tido lagi duk buat untuk hiasan bagi perbarisan. Rasa nak pengsan sangat-sangat dah hari itu. Kononnya la. Perhiasan untuk rumah sukan kami tak buat tapi parentas yang datang buat tau. Hebat tak parents kat sini. Memang cantek la. Rasa macam pesta makan buah pulak dah rasanya.

Rumah Hijau dapat 3rd place okeh !

Rumah Merah get 1st place lol !

Rumah Biru dapat tempat keempat

Rumah Kuning get 2nd place

Rumah sukan yana adalah warna hijau. Kebanyakkan budak-budak yana ni jenis yang malas nak lari. Sebab tu la rumah kitorang menang di tempat belakang. hahaha. Macam mana nak lari dah kalau budak tu dah obes macam bola dah.

Perbarisan rumah hijau macam zorro

Kononnya bergaya mcam zorro la tu


Apapun kita sangat-sangat happy sangat sebab aktiviti sukan dah habis. So, lepas ni tak payah dah yana nak berkejaran nak pergi siang malam kat sekolah untuk latihan sukan. Boleh tidur lena tanpa katil pun tak apa. huhuhu...tipu je ni. 

Semalam yana baru je balik dari camping dekat hutan mana tah selama 3 hari. Muka pun dah macam hantu kak limah dah. Dengan serabainya. Pastu dengan tak mandinya duk kat sana. Hebat tak kita? hahaha. 
Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

3 suka ayam goreng:

Remy hazza said...

wow.... best nyer bersukan......

El Yana said...

@Remy hazza best tapi penat. huh!

nur adilah md. jamil said...

Cmner nak bg bdiri kotak tu ye.. Binaan rmh merah tu. Tmpung dgn apa?

>
 
copyright by > Cikelyana