18 April 2012

Tutorial | Button Follow untuk Twitter |



Salam. Dah lama tak update tuto kat blog ni. So, hari ini nak ajar korang letak button follow untuk twitter macam ni.

Untuk blogger yang ada twitter jom kita follow memfollow sambil menambah kenalan..hahaha. 

1) First korang kena pergi dekat link Twitter Buttons.






2) Lepas tu choose a button. Korang click button follow

3) Tengok dekat Button options dan masukkan username twitter korang dekat user

4) Copy semua kod korang dekat bahagian Preview and code

5) Buka Dashboard > Design > Add A Gadget dan paste dalam ruangan HTML/Javascript

6) Save

Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

5 suka ayam goreng:

remyhazza said...

yahoo......
kita takde twitter.......he3

Detective Fiqa said...

thanks. fiqa dah buatt hehehe

El Yana said...

@remyhazza cpt sign up twitter skrg..hahaha

El Yana said...

@Detective Fiqa ur welcome

Nur Hannah said...

Thank youu ^_^v

>
 
copyright by > Cikelyana