13 February 2012

Malu Punya Pasal


Cara cara untuk cover MALU : 


1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknya anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai. Lepas tu baru bangun bila takde orang nampak.

2. Kalo terjatuh beskal: Cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak.

3. Kalo terjatuh tangga: Terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus.

4. Kalo terjatuh dalam longkang: Pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan.

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: Jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" Walaupun tiada orang di blakang anda.

6. Kalo terjatuh di depan bus stop: Terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda. Kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula.

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: Tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu.ye tak?.


p/s - kalau terjatuh hati???errr mohon masukkan balik :D


*pinky note : yana pernah terjatuh dari beskal masa belajar dulu. nasib baik tak ada orang. okehhh! xpayah nak cover malu kat situ..hahaha
Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

7 suka ayam goreng:

remyhazza said...

sanggup terima kesakitan berganda demi utk menahan malu......
kena practic nie.....

shiki said...

hahahahaha! malu giler..rase nk terus lari baring kat tengah jalan! xD

El Yana said...

@remyhazza haha..penah kena la tu

El Yana said...

@shiki sampai cm2 sekali..ish2

KAMI ;) said...

kalau jatuh hati mohon masukkan balik? haha. nice tips ! :D

El Yana said...

@KAMI ;) (◕‿◕)

IraBungaMelor said...

Hahahha! ni taleh pakai idea nie. Haha!
Eh, singgah lah blog saya.. Boleh lepak2 baca puisi. :)

>
 
copyright by > Cikelyana