27 January 2012

Menanti esok dan esok

Salam. Kejap je masa dah berlalu. Dah hampir seminggu yana berada di Kemaman menemani akak di sini disamping menjadi driver sementara akak..huhuhu..Rasanya baru semalam je datang ke Kemaman. Esok dah nak balik Kota Bharu pulak. Nak merayau dekat Chukai dengan Kuantan pun tak puas lagi. eleh banyak la kau yana berjalan..duit dalam poket bukannya penuh..huhuhu..

Balik kampung esok banyak lagi benda yang kita nak settle. Barang-barang tak kemas lagi. Ok yana cakap kat korang yana kalau bawa barang satu lori pun belum tentu muat. hohoho..sampaikan ayah, akak dan adik geleng kepala kalau tengok. Lain kali yana sewa treler yang tayar 16 tu baru tau. hoh! berlagak seyhhh!!!

Ahad ni dah nak bertolak ke Kuala Lipis. Bosannya duk sana. Dah la tak ramai kawan yang kita kenal. Lepas tu kita ni bukannya reti bercakap dengan lemah lembut, cepat mesra. Aduhh!! kena amik masa gak nak sesuaikan diri dekat sana. Makanan kat sana pun bukannya yana biasa pun. Kalau tak ada ayam, memang yana tak makan. Sanggup berlapar dekat sekolah..hohoho..(tipu sunat je). Yana makan juga tapi tengok keadaan la. Tak biasa la..huhuhuhu... T______T. Nak makan tomyam. Nak makan ayam goreng..wuargghhhhh!!!..bersabar yana. 

Sedihnya. Dah la seminggu yana duduk situ last week memang tak pernah pun keluar dari rumah. Bayangkan bila balik je dari sekolah terus kurung diri dalam bilik. Macam mogok pulak. Actually motor kita tak sampai lagi. Itu yang tak tahu nak pergi mana tuh. Jalan kaki nak pergi kedai memang jauh. Lagi pun tak berani la keluar sorang-sorang. Sedih gila..tabahkan hati yana. Dugaan je ni. T_______T. Orang lain lagi susah daripada kau yana.
Selamat Pagi Cikgu (versi upin dan ipin)

So next week mungkin yana dah start mengajar. Apapun all the best for me..yeaahhh! Walaupun tak ada semangat lagi nak ngajar. Wish me luck guy (*_____^). InsyaAllah. 
Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

8 suka ayam goreng:

Safrizal Salleh said...

selamat menjadi pndidik berjaya..=)

emy zulaiha said...

bestnye jadik cikgu!!!

♥ Cik Zack's ♥ said...

gudluck yana ! takmo la sedih2 eh :) biaselaa tu. dugaan ni rntau org. sabar tau ^^

El Yana said...

@Safrizal Salleh InsyaAllah ^____^

El Yana said...

@emy zulaiha best la jgk..tp ada gak tym tak best

El Yana said...

@♥ Cik Zack's ♥ thanks. tgh membiasakan diri di tmpt org

remyhazza said...

kena byk bersabar....
lama2 nanti akn mesra ngan semua org....
lebih2 lagi cikgu comel cam nie....

El Yana said...

@remyhazza haha..comel ker???..kembang idung kalau cmni

>
 
copyright by > Cikelyana