04 December 2012

Korea habis-habisan

Assalamualaikum !

Kadang-kadang cuti ni tak best gak sebabnya tak tahu nak buat apa. Tapi satu benda yang yana akan buat ialah menonton cerita korea. hohoho. Dulu masa time belajar tengok online je tapi sekarang tak ada masa nak online pun. Bila time bosan tengok KBS channel la siang malam. Sampaikan ayah dengan akak dah naik muak dah bila keluar je bilik tengok korea. huhuhu. inilah masanya nak tengok kan

Cerita fevret yana buat masa sekarang adalah Innocent Man dan Matchmaker's Lover. Tapi Innocent Man memang fevret la sebab hero dia sangat hensem . hahaha...tujuan utama tengok cerita korea. Sebenarnya yana dah tengok cerita ni dari 1st episode lagi. So alang-alang dah tengok baik tengok sampai habis. 

yang tengah pakwe baru kita...hahaha

Pelakon utama dibintangi oleh Soo Joong Ki (Kang Maru), Moon Chae Woon (Seo Eun Gi) dan Park Si Yeon (Han Jae Hee). Cerita ini kononya berkisarkan kisah cinta segi la. Kang Maru pada awalnya adalah seorang pelajar perubatan. Dia bercinta dengan Jae Hee masa tu. Pastu Jae Hee bunuh seseorang dan Maru yang mengaku kesalahan tu. Lepas 6 tahun dipenjarakan Jae Hee ni kahwin dengan ayan Eun Gi. Kiranya Jae Hee ni pentingkan diri la. Maru bercinta dengan Eun Gi untuk balas dendam kat Jae Hee last-last dia jatuh cinta dengan Eun Gi. Bila ayah Eun Gi meninggal, Eun Gi dan Maru accident. So, Eun Gi hilang ingatan dan jadi macam budak-budak. Maru la yang tolong dia pulihkan ingatan. Nak tahu kesudahannya korang boleh tengok online atau dowload je senang. 

Inilah Kang Maru. Comel gila pakai spek gini. 

Bila gaduh kena la pujuk

Tak pujuk jadi gini la...hakhakhak. 

Tak kisah la korang minat ke tak cerita korea. Nak tulis jugak. huhuhu. Next, Matchmaker's Lover.

Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

8 suka ayam goreng:

cik mun said...

mun dah tgk innocent man tu..hihi

Remy hazza said...

tak sempat nak tgk Kpop...yg melayu pun terbabas......he3

FarhanahAdzlan said...

inilah misi slepas tamat spm nak layan drama korea kalau boleh 24 jam..hahaha

El Yana said...

@cik mun wah! tahniah da habis tgk citer ni.

El Yana said...

@Remy hazza terbabas mendanya ni?

El Yana said...

@FarhanahAdzlan boleh geng ngn adik yana la ni duk lyn kpop hari2

cik karmila said...

hehe,,kite p0n tgk gak cter nie,,,mmg best nikmati h0liday ngan vter k0rea kn,,,dpt2 yg h0t plakk tue,,

El Yana said...

@cik karmila eee...nakal ea..hahaha

>
 
copyright by > Cikelyana