19 October 2012

My dream car

Assalamualaikum !

Menaip entry dengan broadband yang dah habis limit. huh! Ini yang leceh ni kalau guna brodband. Rasa nak lempang laju-laju je broadband ni. Tapi akan daya broadband ni la satu-satunya talian hayat yang yana ada...hahaha. 

Bila dah start keje ni mula la nak membazir. Biasa la kalau bab-bab dapat gaji ni semua orang suka. Sape-sape yang tak suka duit meh kasi kat yana. hahaha. Yana selalu sangat membazir duit ni sampaikan orang lain dah lama pakai keta tapi yana still pakai motor cap ayam lagi. Tak heran pun. Tapi tu mula-mula la. Sekarang rasa jeles lak bila orang lain dah pakai kereta.

Mengejar kereta idaman la konon. Ceittt! pooorah yana ni. Tapi kan dilema juga nak pakai kereta jenis ape. Seriuously yana cakap memang yana tak pandang pun kereta buatan Malaysia ni. Bukan tak support tapi memang yang kurang berminat dengan kereta Malaysia. Banyak sangat kelemahan tapi sebenarnya pakai kereta mana-mana pun sama je asalkan kita pandai jaga kan. 

Antara fevret car yang yana suka adalah Toyota Vios. Gila smart la kereta ni. Minyak pun jimat kalau guna kereta ni. Pastu design dia memang cantek la. Yana memang suka la kalau kereta sedan camni tapi dia punya gear macam susah je sikit nak control. sebenarnya nampak tak lawa..hahaha

white colour memang fevret la kalau kereta ni

Honda City pun memang pilihan yana. Kereta ni macam lebih kurang je dengan Vios. Tapi apa yang yana suka tentang Honda City ni sebab design dia lagi cantek dari Vios. Tapi harga lagi up la sikit. Makan pasir la lepas ni..errr kebulur la lepas ni.

akan datang...hahaha

Last sekali adalah Ford Fiesta. Ini memang terbaik la kereta ni. Eeee..geram la tengok kereta ni. Dah la comel pastu design dia macam sesuai je untuk orang yang genit macam yana ni. Memang terbaik la tapi ayah yana tak kasi pulak beli kereta ni. Yana memang la suka. Arghhh! Ruginya yana ni. 

dalam mimpi je la kereta ni

Tak payah pakai kereta la yana. Kan senang. hahaha. Pakai je kereta akak ngan ayah yana tu kat rumah. Balik kampung pun yana gak pakai kereta diorang. hahaha...gelak jahat.

Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

4 suka ayam goreng:

♥ Nana BamBam ♥ said...

x sangka elyana suka toyota..huhuhu


Remy hazza said...

dlm byk2 tu...remy sajes yana kalau beli nanti yg ford fiesta tu.... very2 the women..... tak besar sangat cam city dan juga vios....sesuai sangat ngan yana....

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

zEri sAfEerA said...

wuwuwu dah keje mmg syok la pk nk pakai kete apekan. btw, ford fiesta 2 look sweet dgt utk pmpuan ;;)

>
 
copyright by > Cikelyana