04 July 2012

Ada ape dengan Kuala Gandah

Assalamualaikum !

Huh! Penat nak ajar budak buat senamrobik. Ni bukan budak-budak yang pandai ni rasanya cikgu dia lagi bergaya ni kalau masuk senamrobik...kehkehkeh..perasantahapdewakan...hahaha..

Sebenarnya nak update citer pasal cuti sekolah hari itu. Walaupun dah ketinggalan empatpuluhlimatahun kebelakang yana tetap nak update gak..huh!. Nak cerita kisah kitorang Kuala Gandah untuk tengok gajah untuk kesekian berapa kalinya. 

Memula dah bagitau akak cakap pergi awal sebab nanti boleh mandi ngan gajah. Pergh! Tunggu akak kita bersiap saja dah enampuluhjam dah rasanya. Pukul 3.30 petang baru nak bertolak. Sampai-sampai kat sana dah pukul 4.15 petang. Siap pak guard tahan lagi kereta kitorang. 

Tapi memandangkan dia tengok ada budak comes macam yana ni dia kasi chance la masuk tengok gajah sekejap. hahahaha. Dah masuk dalam gajah pun tak nak layan kitorang dah. Ini la sebab jadinya gambar syok sendiri. Nak bergambar ngan gajah pun dah tak dilayan. huh! Siap ko gajah. Dapat nanti yana tarik belalai gajah. Sombong yer!

kita paksa qaireen suruh gajah datang amik dia...huhuhu

gajah pun tak nak layan kitorang 

mengajar qaireen berjalan la konon

ini la emak qaireen. bukan chinese tau. korea pun bukan

excited la konon pergi lambat. huh!

Esok pergi lagi ke Kuala Gandah. Tau tak ape jadi? Kitorang lambat lagi...wuaaaaa..sedih tol kan tak dapat nak tengok gajah betol-betol.

Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

2 suka ayam goreng:

Remy hazza said...

nape asyik lambat jer.... atau gajah tu merajuk jut !!!
lama sangat tunggu....

Aien Alien said...

nak pergi lagi kena cepat2 la...tidak qaireen yang merajuk sebab gajah tak nak tengok dia..hihi

>
 
copyright by > Cikelyana