16 February 2012

Pakai Cermin Mata Nampak Tua

Salam. Semalam buat entri pasal pilihan samada pakai cermin mata atau tidak. Banyak gak respon positif yang yana terima sebab bila pakai cermin mata lebih nampak cool. Actually cool atau tak pun yana memang tak kesah. Tapi betul ke orang yang pakai cermin mata ni nampak lebih tua 2 tahun. Erkk? Tak tahu pun. 

Alkisahnya semalam yana pakai la cermin mata dekat skola. Nak pakai lens pergi sekolah tak sempat sebab dah expired. Nak buka yang baru pulak yana tak ingat dah mana yana letak. So nak senang yana pakai la cermin mata. Nak kata cool ke comel ke tak kisah pun. Janji mata boleh nampak.

Bila sampai je skolah...eh? sejak bila yana pakai spek. Dengan coolnya yana jawab..dah lama dah pakai.  Memang ramai la yang tanya. Eh! hari ini nampak lain. (nak cakap rupa yana ni buruk lettew). Pastu jumpa lak dengan orang lain..eh! pakai cermin mata dah dia. kalau camtu nampak tua dah la kalau pakai cermin mata. Erkkk?

Pastu tengahari lak jumpa big bos. Bos cakap saya ingatkan siapa tadi. rupanya awak. (yela saya la tu). Dia tanya yana kenapa pakai spek? Lor dah memang yana rabun so kena pakai spek (apa punya soalan la). Siap cakap lagi kat yana awak nampak tua bila pakai spek. Kita dengan lajunya cakap, eh tak pe..saya suka kalau jadi tua. (dia takut tua la tu..padahal nak cakap yang kita ni cun pakai spek..kahkahakah).

see! kita nampak cool tau bukan tua..hahaha!

Tak kisah la nampak tua ke tidak. Yang penting mata ini masih boleh melihat dengan jelas dan terang. Tahap kerabunan tidak menghalang yana untuk melihat kalau pakai spek. Err..betul ke ayat ni..hahaha..

~k baiiii~

Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

11 suka ayam goreng:

LIA AZMAN said...

hehe sy pun pkai spek jugak. tapi kt rumah jelah. kalu pkai kt luar, ase mcm alien aje. haha.

a i m z said...

haha..
sama laa..
sy dah masuk 4 tahun pakai speq, tapi ada ag yg baru tau sy pakai speq.
sy pon xkesah nmpk tua or muda, asalkan sy nampak apa yg saya nak tengok. kan?

bersyukur la kpd yg masih belum rabun. bersyukur jugak kita yg rabun, masih diberi nikmat melihat..

a i m z said...

haha..
sama laa..
sy dah masuk 4 tahun pakai speq, tapi ada ag yg baru tau sy pakai speq.
sy pon xkesah nmpk tua or muda, asalkan sy nampak apa yg saya nak tengok. kan?

bersyukur la kpd yg masih belum rabun. bersyukur jugak kita yg rabun, masih diberi nikmat melihat..

El Yana said...

@LIA AZMAN alien ke hape ke janji boleh nampak..huhuhu

El Yana said...

@a i m z bersyukur juga la diri ini masih belum buta lagi..

fatin amalina husna said...

bukan tua tp matured..hehe..

remyhazza said...

pakai atau tidak... tetap sweet..... he3

El Yana said...

@fatin amalina husna mcm ayat penyedap ati je..hahaha

El Yana said...

@remyhazza sweet la konon

MrS LoLiPoP said...

comell lhaa . x nampak tua langsungg :)

El Yana said...

@MrS LoLiPoP hahaha..gumbiranya hati bila ada org ckp comel...perasan btol yana ni..hahaha

>
 
copyright by > Cikelyana