24 January 2012

Hai Orang Kuala Lipis

Salam semua. Sudah hampir seminggu yana tak online blog mahu pun facebook. Ini bukan masalah broadband lagi. Tapi masalah baru pula yang memang yana tak dapat elak. Seriously memang sangat sedih tapi nak buat macam mana. Last week yana baru start kerja jadi cikgu baru kat Pahang.

Tahu tak daerah mana yang yana dapat. KUALA LIPIS seyhhh. Ingatkan kampung yang Siti Nurharliza tinggal ni macam bandar. Argh!!! itu rupa-rupanya khayalan belaka. sob...sob..sob..Bayangkan dengan bukit dan gunung-ganang serta hutan kiri kanan. 

Nama sekolah yana adalah SK Kechor Tui. Oit! Ada sapa-sapa kenal tak. Dapat tahu posting kat sini memang nak nangeh. Tapi memang nangeh pun. Dah la jauh dari bandar Kuala Lipis. Bayangkan nak pergi bandar pun 30 km jaraknya. Line internet celcom pun tak ada kat sini. Kita dah tanya ramai orang dah dan kebanyakkan diorang guna broadband maxis. Sebab tu yana tak dapat nak online sepanjang minggu lepas.

ini cikgu pompuan

ini lak cikgu laki..dicilok dari blog sekolah kita

Rasa macam duk kat pedalaman Sabah Sarawak lak. Tapi yana bersyukur sangat sebab sekolah yana tu cikgu dan murid dia sangat baik. Lepas tu kan GB dia agak sempoi gak. Mungkin sebab yana tak dapat lagi kerja-kerja pengkeranian so yana rasa macam tak ada kerja lak. Pastu jadual mengajar pun yana tak dapat lagi. Mungkin lepas raya cina la kot sebab sekarang ni yana cuti seminggu.

murid-murid sekolah lebih kurang 150 orang je..ok tak???..hahahaha

Cuti seminggu pun bukan ada kat rumah. Baru je sampai Kuala Lipis terus jalan-jalan pergi Rantau Panjang. esok lak pergi Besut. Pastu hantar akak balik Kemaman. Duk sana akak ajak pergi umah abang long dekat Karak. Pastu hari ini pergi Chukai. Dah balik Chukai nak pergi Kuantan pulak. Ohhh!!! tak larat nak tulis lagi..hahaha.. 

Buat masa sekarang yana tak dapat hapdate belog hari-hari. Selepas pertukaran broadband yana yang encik Celcom jadi encik Maxis baru lah dpat online hari-hari...hahaha...

~ k baiii ~
Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

6 suka ayam goreng:

~Nana BamBam~ said...

comel bebudak kecik semua tuh..hehehe :P

El Yana said...

@~Nana BamBam~ tym bebudk cmni mmg la comel

Miss Purple Ungu said...

tahniah ye...
blh la kita jumpa kt lipis nanti hehe :)

remyhazza said...

posting tempat baru.....
lama2 best ler tempat tu..... aman damai !

El Yana said...

@Miss Purple Ungu eh! org kuala lipis ker?

El Yana said...

@remyhazza mmg la aman damai...ambik masa gak nak sesuaikan diri kat tmpt baru

>
 
copyright by > Cikelyana