04 November 2011

Tutorial | Header Hover (ke atas)


Salam. Yana nak sambung buat tuto untuk header hover. Cuba halakan cursor pada header yana. Header dan post terpisah kan. Sebenarnya ini adalah header hover ke atas tetapi mana boleh header tu ke atas. Kalau ke bawah boleh la tengok tuto >sini<. Jadi tuto ini akan jadikan header korang terpisah dengan post.
Let's Design

1) 1) Tekan CTRL + F dan cari kod ini
#header:hover{
 2) Copy kod di bawah dan paste selepas kod #header:hover{
padding-bottom:40px;
-webkit-transition-duration: 2.5s;
}
3) Kalau tak ada kod  #header:hover{ try cari kod ini h1.title {
#header:hover {
padding-bottom:40px;
-webkit-transition-duration: 2.5s;
}
4) Paste di atas kod h1.title {

5) Siap boleh save
Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

1 suka ayam goreng:

husnazahidi said...

anda di tag
http://cikhusnasukaoren.blogspot.com/2011/11/25-things-random-giveaway-by.html

>
 
copyright by > Cikelyana