23 September 2011

Tutorial | Unique Blockquote Hover |


Unique blockquote hover ni macam ni tau 

tengok riben tu dia macam bergerak kan dalam blockquote

Jom ikut tuto ini kalau nak buat juga


1) Dashboard > Design > Edit HTML > tick Expand Widget Templates


2) Tekan CTRL + F dan cari kod ini 
blockquote:hover {

atau kod ini kalau tak jumpa
.post blockquote:hover {

3) Dah jumpa copy kod di bawah ini di bawah kod no.2 
background: url(URL ICON) no-repeat right bottom ;
-webkit-transition: 1s;}}


* URL ICON = url icon yang nak diletak dalam blockquote 

Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

1 suka ayam goreng:

♥ ERAH ♥ said...

alahai...thankz sis cute....kite memang dh lama cri benda ni...akhirnya....thankz banyak2 eh...tayang die...hehehhe

>
 
copyright by > Cikelyana