27 September 2011

Tutorial | Curved Border Luar Blog |



Nak buat border melengkung macam yana tak? 
Border ni untuk luar blog je macam ni



1) Tekan CTRL + F dan cari kod ini
.content-inner {
2) Next copy kod di bawah ini dan paste di bawah kod yang korang cari tadi 
-moz-border-radius: 15px;
-webkit-border-radius: 15px;
3) Siap boleh save

Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

12 suka ayam goreng:

Neko-chan said...

Tak de lah ".content-inner {" tu.. Huhu...

El Yana said...

guna template ape? kalau tak ada try cari kod ini .main-outer

Maya M.Adam said...

xde perubahan pon =(

El Yana said...

@Maya : kalau tak jadi try yang ni
http://cokelatdanaiskrim.blogspot.com/2011/09/tutorial-curved-border-luar-blog-with.html

Cik kikin KimY ~ said...

hye.. sy nak tanya .. cam ner ek nak pisah kan background header dgn main background.. macam awak punyerr header ..

El Yana said...

@Cik kikin KimY ~ buka design > template designer > advanced > tgk pada background header dan click transparent

suraya :) said...

Akak, .main-outer dengan .content-inner { tak jumpa lah. Saya guna template washed denim :) Please. Help saya akak. Thankyou

Capital N said...

akak,npe blog sy jdi ade kosong kat tgh.. cube akk tgk .. plizz..

http://loveisashortwordthathasnolimits.blogspot.com/

El Yana said...

@Capital N cuba tengok dekat main #main-wrapper {..pastu ubah width dia kepada yang lebih besar lagi. kalau tak jadi gak tengok dekat #content-wrapper { dan kecilkan sikit size width

El Yana said...

@suraya :) try paste bawah kod #content-wrapper {

Capital N said...

yess..dah jd..tqvm kak comel :)

El Yana said...

@Capital N ur welcome adk manis

>
 
copyright by > Cikelyana