04 August 2011

Topeng Mata

hye guys!
assalamualaikum

masih lagi dalam tuto seni..kehkeh
ok yana nak ajar buat topeng mata yang sangat mudah

yana ambik topeng ni kat buku sekolah tau
bukan yana punya tapi bila dah siap tu 
kira yana punya la..hehe..

alat dan bahan yang diperlukan 

kertas lukisan
solatape
stick
gam UHU
oil pastel
gunting

langkah penghasilan boleh ikut step kat bawah ok

photostat dulu gambar topeng guna kertas lukisan sebab kertas lukisan ni tebal sikit dari kertas A4 biasa dann bila siap colour dengan oil pastel mengikut citarasa korang


Gunting bentuk topeng supaya nampak kemas dan jangan lupa tebuk mata dia ok



next hias topeng korang dengan manik mengikut citarasa korang jugak



lekatkan stick dibelakang topeng dengan menggunakan solatape


hasil akhir dia jadi macam ni..ok dah siap


LIKE dan COMMENT kalau suka dan jangan lupa LIKE page yana sekali ok..tengs 
Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

2 suka ayam goreng:

Cik Chokie said...

Cantik lah :D
boleh pakai time party. huhu

http://bebelancikchokie.blogspot.com/2011/07/debaran-kian-terasa-haruman-pmr-menusuk.html

El Yana said...

haha..boleh je

>
 
copyright by > Cikelyana