27 July 2011

Boneka Ulat Bulu

hye everybody
..:: assalamualaikum ::..

jom kembali ke sekolah
kita teruskan segmen art kita
menghasilkan boneka ulat bulu

borim la asyik buat boneka
mesti korang rasa macam tu..hehe
tapi sebenarnya aktiviti ini lah yang membuatkan murid-murid
seronok

ok tak payah borak panjang-panjang
jum kita tengok apa yang nak buat

alat dan bahan yang diperlukan 
stoking 
surat khabar
getah
kertas warna
riben 
gam UHU
ikut step ini ok
renyuk kertas surat khabar habis-habisan dan biar jadi 
bentuk bulat


Masukkan surat khabar yang direnyuk tadi dalam stoking
pastu ikat dengan getah


Masukkan kertas surat khabat sampai paras stoking  
tak boleh nak masuk dah dan jangan lupa untuk ikat


Kalau nak cantik boleh ikat dengan riben


Next ambil kertas warna dan lukis mata, sesungut dan mulut
pastu tampal kat stoking menggunakan gam UHU


Dah siap jadi la macam ini..taraaa..



tengok ulut bulu ni macam orang buta jer


LIKE kalau suka dan jangan lupa LIKE page yana sekali ok..tengs Terima kasih sudi baca. Like kalau suka

2 suka ayam goreng:

Syaza Zul said...

Kreatifnyee :)

El Yana said...

alah..senang je ni..nak tengok yang lain-lain boleh tengok sini tau http://cokelatdanaiskrim.blogspot.com/p/seni.html

>
 
copyright by > Cikelyana